30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. Yıl Dönümü Adıyaman'da kutlandı
30 Ağustos Zaferi'nin 104. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Adıyaman'da da düzenlenen törenlerle kutlandı.
30 Ağustos Zaferi’nin 104. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Adıyaman’da da düzenlenen törenlerle kutlandı.
Ya İstiklal Ya Ölüm diyerek yola çıkan aziz milletimizin, bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya ilan ettiği 30 Ağustos Zaferi’nin 104. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Adıyaman’da da kutlandı.
Milletimizin bağımsızlığını müjdeleyen, şanlı tarihimizin altın halkalarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104. yıl dönümü kutlama programı, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.
Adıyaman Valisi Abdullah Küçük, Garnizon Komutanı Piyade Albay Okan Karaseyfioğlu ve Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Atatürk anıtına çelenk sunumunun ardından Vali Abdullah Küçük, Valilik Makamında tebrikatları kabul etti.
Türk milletinin vatan sevgisini, sarsılmaz iradesini ve bağımsızlık tutkusunu tarihe altın harflerle yazdıran Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin yıl dönümü dolayısıyla Valilik Konferans Salonu’nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından öğretmen ve öğrenciler tarafından zaferin ruhunu, milletimizin bağımsızlık aşkını ve kahramanlık destanımızı yansıtan şiirler ve ezgiler seslendirildi.
Vali Küçük konuşmasında şunları ifade etti; “30 Ağustos; bir milletin yokluklar içerisinde varlık mücadelesi verdiği, vatanına ve bağımsızlığına sahip çıktığı, azim ve inançla zafere yürüdüğü kutlu bir gündür.
Bu büyük zaferin 104. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, vatan uğruna can veren aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla yâd ediyor; kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun”
Bakmadan Geçme









