30 büyükşehirde 6344 itfaiye eri alımı yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla belediyeler ve AFAD bünyesinde toplam 9 bin yeni itfaiye personeli istihdam edilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla belediyeler ve AFAD bünyesinde toplam 9 bin yeni itfaiye personeli istihdam edilecek. Düzenlemeyle 30 büyükşehir belediyesine 6 bin 344 itfaiye eri, geri kalan 51 ilde ise yaklaşık 3 bin personel alımı yapılacak.

Geçtiğimiz günlerde Resmî Gazete’de yayımlanan karar ile büyükşehirlerdeki itfaiye kadroları genişletildi. Bu kapsamda Erzurum, Trabzon, Malatya, Ordu, Diyarbakır, Gaziantep, İzmir, Ankara ve İstanbul’un da aralarında bulunduğu tüm büyükşehirlerde itfaiye eri alımı yapılacak.

Büyükşehirler dışında kalan 51 ilde ise sorumluluk Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) verildi. AFAD, orman yangınlarıyla mücadelede görev almak üzere 2 bin 500 ile 3 bin arasında personel istihdam edecek. Bu illerde yeni merkezler kurulacak ve yangınlara doğrudan AFAD ekipleri müdahale edecek.

Belediyelerin ilk itfaiye alım ilanları yayımlanmaya başlarken, AFAD bünyesine yapılacak alımlar için hazırlıkların 2026 yılı içinde tamamlanacağı öğrenildi. İstihdam sürecinin yaz aylarından önce başlatılması ve yangın sezonuna yetiştirilmesi planlanıyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme