• Haberler
  • Güncel
  • Adıyaman Belediyesi'nden Yaz Öncesi Uçkunla Mücadele Seferberliği

Adıyaman Belediyesi'nden Yaz Öncesi Uçkunla Mücadele Seferberliği

Adıyaman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte, 'Suyunu kurut, sineği unut!' sloganıyla şehir genelinde uçkunla mücadele çalışmalarına hız verdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, halk sağlığını tehdit eden uçkunlara karşı alınan önlemler ve sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi verildi. Park, bahçe, mezarlık ve dere yataklarında düzenli olarak ULV ilaçlama yapıldığı, çöp alanları ile hayvan barınaklarında karasinek mücadelesi gerçekleştirildiği belirtildi. Sulak alanlara ise larvasit uygulaması yapıldığı ifade edildi.

Adıyaman Belediyesi'nden Yaz Öncesi Uçkunla Mücadele Seferberliği

Ayrıca vatandaşların da alacağı basit önlemlerle bu mücadeleye katkı sunabileceği hatırlatıldı. Saksı altlarında, teneke kutularda veya kovalarda su biriktirilmemesi, çöp kutularının kapaklı olması, çöplerin poşetlenerek dışarıya çıkarılması, bahçe ve balkonlarda açıkta bırakılan su kaplarının boşaltılması ve durgun su birikintilerinin temizlenmesi gerektiği vurgulandı. Pencerelere sineklik takılması ve geceleri camların açık bırakılmaması da öneriler arasında yer aldı.

Adıyaman Belediyesi'nden Yaz Öncesi Uçkunla Mücadele Seferberliği

“Suyunu Kurut, Sineği Unut!” sloganıyla sürdürülen çalışmalar kapsamında, belediye ekipleri sahada aktif şekilde görev yaparken, vatandaşlar da afiş, broşür ve sosyal medya bilgilendirmeleri yoluyla bilinçlendiriliyor. Yetkililer, yaz boyunca ilaçlama çalışmalarının aralıksız devam edeceğini belirterek, tüm yurttaşları sürece destek vermeye davet etti.

Özel Haber

Bakmadan Geçme