• Haberler
  • Gündem
  • Adıyaman'da 15 yıl sonra ortaya çıkan mozaik, Roma dönemine ait çıktı

Adıyaman'da 15 yıl sonra ortaya çıkan mozaik, Roma dönemine ait çıktı

2023 sonunda Adıyaman merkezdeki Yeni Mahalle'de yapılan bir inşaat kazısı sırasında keşfedilen mozaik taban, arkeologları harekete geçirdi.

2023 sonunda Adıyaman merkezdeki Yeni Mahalle’de yapılan bir inşaat kazısı sırasında keşfedilen mozaik taban, arkeologları harekete geçirdi. Yapılan ilk analizlerde mozaiklerin, milattan sonra 3. yüzyıla ait olduğu tespit edildi. Üzerinde mitolojik figürler ve hayvan tasvirleri yer alıyor.

Adıyaman Müze Müdürlüğü ekipleri alanda koruma çalışmaları başlattı. Alan şu anda koruma altına alınırken, mozaiklerin taşınmadan sergilenmesi planlanıyor. Vatandaşlar ise bölgeye açık hava müzesi kurulması çağrısında bulunuyor.

Daha önce 2008 yılında da benzer bir mozaik Tabakhane Mahallesi’nde bulunmuş, ancak üstü yeniden kapatılmıştı. Bu son keşifle birlikte uzmanlar, Adıyaman kent merkezinin altında geniş bir Roma yerleşiminin bulunabileceğini düşünüyor.

Özel Haber

Bakmadan Geçme