Adıyaman'da Dünya Diyabet Günü etkinliği düzenlendi
Adıyaman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Endokrinolojisi Kliniği iş birliğinde Dünya Diyabet Günü Etkinliği düzenlendi.
Düzenlenen etkinliğin toplumsal duyarlılığın gelişmesine önemli katkılar sunacağını düşündüğünü ifade eden Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş; “Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Endokrinolojisi Kliniği iş birliğinde Dünya Diyabet Günü Etkinlikleri düzenlendi.
Diyabet, sadece bireyi ilgilendiren bir durum olmanın ötesinde, aileleri ve toplumu doğrudan etkileyen kronik bir sağlık sorunudur.
Çocuklarımızın ve ailelerinin bu alandaki bilinç düzeyini artırmaya yönelik programımızın hem koruyucu sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesine hem de toplumsal duyarlılığın gelişmesine önemli katkılar sunacağını düşünüyorum.
Bu değerli programın hazırlanmasında emeği geçen tüm akademik ve idari personelimize, paydaş kurumumuza, Sağlık Faaliyetleri ve Yaşam Topluluğumuza, öğrencilerimize ve katılım sağlayan misafirlerimize teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.
Bakmadan Geçme




