- Haberler
- Kültür Sanat
- Adıyaman'da geleneksel çocuk oyunları şenliği coşkuyla tamamlandı
Adıyaman'da geleneksel çocuk oyunları şenliği coşkuyla tamamlandı
Kültürel mirasın önemli taşıyıcılarından olan geleneksel çocuk oyunlarını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla hayata geçirilen 'Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu Projesi' kapsamında düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği finali, büyük bir coşku ve katılımla Yeni Mahalle Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.
Adıyaman merkez ve ilçelerinde eş zamanlı olarak düzenlenen turnuva süresince 140 ilkokuldan, 157 sınıf ve yaklaşık 2.000 öğrenci yarışmalara katıldı. Üç ay süren kıyasıya mücadelenin ardından, 16 okuldan 200 öğrenci finalde yarışma hakkı kazandı.
Final müsabakalarının ardından dereceye giren okullar, kupa ve madalyalarını İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ile Spor Hizmetleri Müdürü Zeynal Abidin Deneri’nin elinden aldı. Etkinlik hem öğrenciler hem de veliler için unutulmaz bir gün olarak hafızalara kazındı.
Özel Haber
Bakmadan Geçme
Başkan Çadır Şire Pazarı esnafını ziyaret etti
Başkan Doğan Gölbaşı-Besni bağlantı yolunun bitirilmemesine tepki gösterdi
Kaymakam Algın Yarbaşı Köyünde incelemelerde bulundu
Binevler Küme Evleri, Petrol Mahallesine bağlandı
Binevler Küme Evleri, Petrol Mahallesi'ne bağlanıyor
Kuyuya düşen keçiyi itfaiye kurtardı


