AK Parti'nin açıklayacağı yeni müjdeler belli oldu
AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada hem hükümetin son yıllarda attığı adımlara değindi.
AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada hem hükümetin son yıllarda attığı adımlara değindi hem de 2026 ve 2027 yıllarında açıklanacak yeni müjdelerin sinyalini verdi.
Türkiye’nin son 23 yılda büyük bir dönüşüm yaşadığını vurgulayan Akbaşoğlu, TOGG’un üretimden satışa geçen sürecinden KAAN savaş uçağına, ALTAY tankından altyapı yatırımlarına kadar birçok projenin “yerli ve milli atılımlar” olarak tarihe geçtiğini ifade etti.
“Allah’a çok şükür, bugün 24’üncü yılımızın ilk günündeyiz. 23 yıl kesintisiz şekilde milletimizin iradesiyle görevdeyiz. Milletin içinde olduğumuz için, onların gündemiyle hareket ettiğimiz için bu başarıyı hep birlikte yazdık. Durmak yok, yola devam diyoruz.”
81 İlde Sosyal Konut Hamlesi
Akbaşoğlu, konuşmasında 81 ilde yürütülen sosyal konut projelerine de dikkat çekti. Gençler, yeni evlenecekler, emekliler, şehit ve gazi yakınları gibi toplumun farklı kesimlerine yönelik 500 bin konutun hayata geçirileceğini belirten Akbaşoğlu, “Kira öder gibi ev sahibi olunabilecek yeni bir dönem başlıyor” dedi.
Ayrıca, 6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 ilde yürütülen konut çalışmalarının da hızla sürdüğünü dile getiren Akbaşoğlu, yıl sonuna kadar 453 bin konutun hak sahiplerine teslim edilmesinin hedeflendiğini açıkladı.
“Yeni Hamleler, Yeni Müjdeler Geliyor”
Akbaşoğlu, açıklamasının sonunda önümüzdeki süreçte yeni adımlar atılacağını belirterek şunları söyledi:
“Bunun arkasından yeni hamlelerimizi, yeni müjdelerimizi vatandaşlarımızla paylaşacağız.”
Vatandaşların Gözü Yeni Müjdelerde
Akbaşoğlu’nun açıklamaları, birçok vatandaşta beklentiyi artırdı. Özellikle 2026 ve 2027 yıllarında açıklanması beklenen yeni düzenlemeler kapsamında öne çıkan bazı konular şöyle:
Kademeli emeklilik düzenlemesi
2024 KPSS sonrası öğretmenlere adil ek atama
Mülakat mağduru öğretmenler için yeni düzenleme
Staj ve çıraklık sigortası mağduriyeti
Yapı kayıt sorunlarının çözümü
Taşeron işçilere kadro beklentisi
Meslek kodu eşitsizliklerinin giderilmesi
Ehliyet affı düzenlemesi
Kamu işçilerinin hak iyileştirmeleri
Bağkur tescil mağdurları için çözüm
Kamu mühendisleri ve şefleri için maaş ve görev düzenlemeleri
Yardımcı hizmetler sınıfının yeniden değerlendirilmesi
Kariyer basamakları mağduru öğretmenler için iyileştirme
Atanamayan uzman çavuşların durumu
3600 ek gösterge düzenlemesinin genişletilmesi
Disiplin cezası affı beklentisi
Emekli maaşlarında artış ve refah payı
Asgari ücretlilere vergi muafiyeti ve ek zam talebi
Türkiye’nin son yıllarda “üretim, yatırım ve istihdam” odaklı büyüme politikalarına devam edeceğini vurgulayan Akbaşoğlu’nun açıklamaları, kamuoyunda yeni sosyal ve ekonomik reformların habercisi olarak değerlendirildi.
Bakmadan Geçme
