AKEM'de YKS ve LGS kursları başladı

Adıyaman Belediyesi Kültür ve Eğitim Merkezi'nde (AKEM) 2025-2026 dönemi Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hazırlık kursları başladı.

6 Şubat depremlerinin ardından eğitime verilen ücretsiz desteklerle gençlerin yanında olmayı sürdüren Adıyaman Belediyesi, Başkan Abdurrahman Tutdere’nin eğitime verdiği önem doğrultusunda bu yıl da YKS hazırlık kurslarını tamamen ücretsiz şekilde öğrencilerin hizmetine sundu.

 

7 SINIF OLUŞTURULDU

200 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen deneme sınavıyla 6 YKS sınıfı, 1 LGS sınıfı oluşturulurken, yaklaşık 9 ay sürecek eğitim maratonu boyunca öğrencilere hem ders hem de etüt desteği sağlanacak.

AKEM'de YKS ve LGS kursları başladı

EĞİTİM TAMAMEN ÜCRETSİZ 

Adıyaman Belediyesi tarafından tamamen ücretsiz olarak sunulan kurslarda, alanında uzman öğretmenler eşliğinde hazırlık dersleri verilecek. Öğrencilerin motivasyonunu artırmak amacıyla sabah saatlerinde çorba ikramı yapılırken, ders aralarında çay servisi de yapılacak.

Başkan Tutdere: “Geleceğimizi inşa eden gençlerimizin yanındayız”

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, konuya ilişkin yaptığı açıklamada gençlerin eğitimine verdikleri önemin altını çizdi:

“Adıyaman Belediyesi olarak, geleceğimizi inşa eden gençlerimizin her zaman yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. AKEM bünyesinde başlattığımız YKS ve LGS hazırlık kurslarıyla, sınava hazırlanan öğrencilerimize nitelikli, ücretsiz ve ulaşılabilir bir eğitim imkânı sunuyoruz. Amacımız, gençlerimizin hayal ettikleri üniversitelere ulaşmaları için gereken her türlü desteği sağlamaktır. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak adına bu tür projeleri artırarak sürdüreceğiz.”

Özel Haber

Bakmadan Geçme