Alagöz: Çöple değil, üretimle uğraşmak istiyoruz
Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, son yıllarda artan tekstil yatırımlarıyla birlikte ilçede işsizlik azaldı, umut arttı.
Kahta, 10 yıl öncesine kadar adeta bir ırgat kenti olarak anılıyordu. Gençler bağda, bahçede çalışarak geçimini sağlıyordu. Ancak son yıllarda ilçede kurulan tekstil fabrikalarıyla bu tablo değişmeye başladı. İşsizlik azaldı, göç durdu, Kahta üretimle anılır hale geldi.
Ancak bu olumlu gelişmelerin önüne şimdi belediyenin ilgisizliği engel olarak çıkığı iddia ediliyor.
Bayraktar Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasında 3-4 aydır biriken atıklar toplanmıyor. Fabrika sahibi Fatih Alağöz, belediyenin defalarca bilgilendirilmesine rağmen hiçbir müdahalede bulunmadığını belirterek isyan etti.
Alagöz“Yanımda 50-60 kişi çalışıyor. Dışarıya verdiğimiz işlerle birlikte yaklaşık 350-400 kişi bu fabrikadan geçimini sağlıyor. Ancak 3-4 aydır çöplerimiz alınmıyor. Belediyeye defalarca bildirdim. Verdikleri cevap şu: ‘Çöplerinizi kendiniz kaldırın, bizim belirlediğimiz yere dökün.’ Ben işverenim, üretimle mi ilgileneyim, çöple mi?” dedi.
Fabrikada her gün çıkan 4-5 çuval atığın zamanında toplanmaması nedeniyle yığınlar oluştu. Görüntü ve çevre kirliliği mahalle halkını da rahatsız eder hale geldi.
“Eğer bu işi yapamayacaklarsa bıraksınlar, bu görevi layıkıyla yapacak insanlar var” diyen Alağöz, yaşadığı mağduriyeti şöyle anlattı:
“Vergimi düzenli ödüyorum. Rayiç bedel 3 ise 5 ödeyeyim, 5 yetmiyorsa 8 olsun. Yeter ki mağdur etmeyin. Bu işi 30 yıldır yapıyorum, istihdam yaratıyorum. Bizim önümüzü açın, engel olmayın.”dedi.
Bakmadan Geçme
