• Haberler
  • Eğitim
  • Alkayış: Deprem sonrası yapımı hızla tamamlanan 92 yeni okulumuzla eğitim-öğretime hazırız

Alkayış: Deprem sonrası yapımı hızla tamamlanan 92 yeni okulumuzla eğitim-öğretime hazırız

AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen İlköğretim Haftası kutlama programına katıldı. Program, deprem sonrası yeniden inşa edilen Örenli Yaşam Alanı'nda yapımı tamamlanan Örenli İlkokulunda gerçekleştirildi.

Alkayış konuşmasında şöyle sürdürdü:

“Deprem felaketinin ardından en büyük önceliğimiz eğitim olmuştur. Çocuklarımızın güvenli, modern ve donanımlı sınıflarda eğitim alabilmeleri için devletimizin tüm imkânları seferber edilmiştir. Hamdolsun, kısa sürede 92 yeni okulumuzu tamamlayarak eğitim-öğretime hazır hale getirdik. Bugün 11 bin öğretmenimiz ve 158 bin öğrencimizle yeni eğitim-öğretim yılına daha güçlü bir şekilde başlamanın sevincini yaşıyoruz.”

Alkayış: Deprem sonrası yapımı hızla tamamlanan 92 yeni okulumuzla eğitim-öğretime hazırız

Alkayış sözlerine şöyle devam etti:

“Türkiye Yüzyılı’nın gençleri, kendi İHA’sına, SİHA’sına, KAAN uçağına ve yerli otomobilimiz TOGG’a tanıklık eden bir nesil olarak yetişmektedir. Bu neslin bilgiyle, ahlakla ve vatan sevgisiyle donanması için üzerimize düşen her sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğiz. İnanıyorum ki bu topraklarda yetişen evlatlarımız, sadece Adıyaman’ın değil tüm Türkiye’nin geleceğine yön verecek büyük başarılara imza atacaktır.”

Alkayış: Deprem sonrası yapımı hızla tamamlanan 92 yeni okulumuzla eğitim-öğretime hazırız

Alkayış açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Bu vesileyle, 2025-2026 eğitim-öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyor; emeği geçen tüm öğretmenlerimize, velilerimize ve eğitim camiamıza teşekkür ediyorum.”

Özel Haber

Bakmadan Geçme