Eğitimde ara tatil kalkacak mı?
Yusuf Tekin, okullardaki ara tatillerin kaldırılıp kaldırılmayacağına ilişkin merak edilen soruya canlı yayında yanıt verdi.
Son dakika Adıyaman Haberleri için turkaygazetesi.com'u ziyaret edin.
Yusuf Tekin, okullardaki ara tatillerin kaldırılıp kaldırılmayacağına ilişkin merak edilen soruya canlı yayında yanıt verdi. TVNET ekranlarında konuşan Milli Eğitim Bakanı, 180 iş günlük eğitim süresini tamamlamada yaşanan takvim sıkışıklığına dikkat çekti.
Bakan Tekin, resmi ve dini bayramların yoğunluğu nedeniyle eğitim takvimini planlamanın her geçen yıl daha zor hale geldiğini belirtti.
“36 haftayı yerleştirmekte zorlanıyoruz”
Tekin açıklamasında, eğitim öğretim yılının 29 Ekim, 1 Ocak, Nevruz, 1 Mayıs ile Ramazan ve Kurban Bayramı gibi birçok resmi ve dini tatille bölündüğünü ifade etti. Bu tatillerin yanı sıra öğretmenlerin yasal olarak iki aydan az olamayacak yaz tatili hakkı bulunduğunu hatırlatan Tekin, 36 haftalık eğitim süresini takvime dengeli biçimde yerleştirmenin kolay olmadığını söyledi.
Özellikle 2027 yılında Ramazan ve Kurban Bayramı’nın bahar dönemine denk gelecek olmasının planlamayı daha da zorlaştıracağını belirten Tekin, tüm parametrelerin birlikte değerlendirildiğini vurguladı.
“Alan araştırmasından sonra karar vereceğiz”
Ara tatillerin tamamen kaldırılıp kaldırılmayacağına ilişkin net bir karar alınmadığını belirten Bakan Tekin, “Bu yılki alan araştırmasından sonra bir karar vermiş oluruz.” ifadelerini kullandı. Açıklama, ara tatil uygulamasında değişiklik olabileceği ihtimalini gündeme taşıdı.
İkinci ara tatil ne zaman başlayacak?
2025-2026 eğitim öğretim yılında ikinci dönem devam ederken öğrenciler ve veliler ikinci ara tatil tarihlerini araştırıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre ikinci dönem ara tatili 16 Mart Pazartesi ile 20 Mart Cuma tarihleri arasında uygulanacak. Öğrenciler 13 Mart Cuma günü ders bitimiyle tatile çıkacak, 23 Mart Pazartesi günü ise yeniden ders başı yapacak.
Yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen için ara tatil süreci bir haftalık dinlenme fırsatı sunacak.
Okullar ne zaman kapanacak?
İkinci dönem 2 Şubat Pazartesi günü başlamıştı. 2025-2026 eğitim öğretim yılı ise 26 Haziran Cuma günü sona erecek.
Bakmadan Geçme
