Gölbaşı'nda Kış Lastiği denetimi yapıldı
Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğüne ağlı Trafik Şube ekipleri tarafından 15 Kasım 2025 tarihinde başlayan Kış lastiği uygulaması doğrultusunda ilçede araçlarda denetim yaptı.
Ticari araçlar için zorunlu olan kış lastiği uygulaması, 15 Kasım 2025 tarihinde başladı. Uygulama kapsamında kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile şehirler arası yük ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araçlarda kış lastiği kullanımı zorunlu oldu.
Can ve mal güvenliğini korumak amacıyla özel araçlarda da kış lastiği kullanılması büyük önem taşıyor. Kış lastikleri yalnızca karlı havalarda değil, hava sıcaklığının 7°C'nin altına düştüğü tüm koşullarda yol tutuşunu artırarak kazaların önlenmesine katkı sağlıyor.
Kış lastiklerinin üzerinde M+S, kar tanesi veya her iki işaretin birden bulunması gerekiyor. Ayrıca kamyon, çekici, tanker ve otobüslerde diş derinliği en az 4 mm, diğer araçlarda ise en az 1,6 mm olmalı. 2025 yılı için kış lastiği zorunluluğuna uymayan sürücülere 5 bin 856 lira idari para cezası uygulanacak.
Gölbaşı ilçe Trafik şube ekipleri ilçede araçlar üzerinde denetimlerini arttırdı.
Kış lastiği uygulaması 15 Nisan 2026 tarihinde sona erecek.



