Hacı Mehmet İnan Camisinin temeli atıldı
Turgutreis mahallesinin simgesi olan ve 6 Şubat depreminde ağır hasar alarak yıkılan Hacı Mehmet İnan Caminin temeli düzenlenen törenle atıldı.
Temel atma töreninde konuşma yapan Adıyaman Muhtarlar Federasyonu Başkanı ve Hacı Mehmet İnan Camisi derneği yönetim kurulu üyesi Abdulkadir Geylani Taş; “Hacı Mehmet İnan Camimiz ilimizin ve mahallemizin sembolü haline gelen camilerimizden biridir. 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde ağır hasar aldı ve yıkıldı.
İlimizde depremin yaraları sarılmaya devam ederken bizlerde mahallemizin sembolü haline gelen camimizi yeniden inşa etmek adına değerli büyüklerimizle bir araya gelerek Hacı Mehmet İnan Cami Derneğini kurduk. Allah’a şükürler olsun bugün 6 Şubat depreminde yıkılan Hacı Mehmet İnan (Zombaba) Cami temel atma törenimizi gerçekleştirdik.
02 Çelik Ticaret tarafından yapımının büyük çoğunluğu karşılanacak olup vatandaşlarımızın da yardımlarıyla camimizi yeniden yapacağız inşallah. Emeği geçen ve destek olan herkese teşekkür ederim. Allah hayırlı uğurlu eylesin.” dedi.