Kahta 02 Spor Kulübü üçte üç yaptı
Bölgesel Amatör Ligi (BAL) 2. Grupta mücadele eden Kahta 02 Spor kulübü sahasında konuk ettiği Diyarbakır Sporu 2-1 yenerek haftayı üç puanla kapattı.
Kahta 02 Spor : 2- Diyarbakır Spor : 1
Sezona iyi bir başlangıç yapan Kahta 02 Spor kulübü çıktığı 3 maçı da üst üste kazanarak elde ettiği 9 puanla grupta liderliğe yükseldi.
Kahta İlçe stadyumunda oynanan ve taraftarların yoğun ilgi gösterdiği müsabakaya iyi başlayan Kahta 02 maçın 17. Dakikasında Abdulkadir Özdemir’in attığı golle 1-0 öne geçti. Gol sonrası gelişen Diyarbakır spor atağında 21. Dakikada Ahmet Altınay topu ağlarla buluşturdu ve durumu 1-1 yaptı. İlk yarıda başka gol olmayınca 1-1 sona erdi.
İkinci yarıya taraftarının yoğun desteğiyle başlayan Kahta 02 spor konuk ekip karşısında etkili olmaya başladı. Maçın 54. Dakikasında Hayri Kıcıkoğlu’nun attığı golle durum 2-1 oldu. Maçta başka gol olmayınca zorlu müsabakayı Kahta 02 spor kazanarak grupta 9 puanla liderliğe yükseldi.
Teknik heyeti ve futbolcularını tebrik ettiğini dile getiren Kahta 02 spor kulübü başkanı İsmail Mulhan; “Takım olarak sezona iyi başladık. Üs üste üçüncü galibiyetimizi almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu sonuçla grupta liderliğe yükseldik. Bu maçı geride bıraktık ve önümüzde çok önemli Ziraat Türkiye Kupası müsabakası var. Süper lig ekiplerinden Kasımpaşa sporu Kahta’da ağırlayacağız. Çarşamba günü taraftarımızı yanımızda görmek istiyoruz. İnşallah bu müsabakayı kazanıp bir üst tura çıkmak istiyoruz. Bizlere bu sevinci yaşatan teknik heyetimize ve futbolcu kardeşlerimize, maç boyunca yanımızda olan taraftarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Müsabakayı tribünden takip eden Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç; “Kahta 02 Spor takımımız, bugün kendi sahasında ağırladığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’u 2–1 skorla mağlup ederek önemli bir galibiyet elde etti. Bu anlamlı galibiyetten dolayı, sahada üstün bir mücadele ortaya koyan tüm futbolcularımızı, teknik ekibimizi ve her koşulda takımımızın yanında olan değerli taraftarlarımızı yürekten tebrik ediyoruz. İlçemizin gururu olan Kahta 02 sporun her zaman yanındayız. Çarşamba günü saat 13.00’te oynanacak Kahta 02 Spor Kasımpaşa Spor karşılaşmasına tüm halkımızı tribünlere bekliyoruz. Takımıza başarılar diliyorum” dedi.
Kahta ilçe stadyumunda oynanan müsabakayı Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, AK Parti Kahta İlçe Başkanı Gaffar Çelebi, Kahta 02 Spor Kulüp Başkanı İsmail Mulhan, Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda taraftar takip etti.
Taraftarlar 90. Dakika boyunca takımlarına destek olarak galibiyette büyük pay sahibi oldu.
Bakmadan Geçme


