Kahta'da sağlıklı okul, sağlıklı gelecek programı gerçekleştirildi
Adıyaman Sağlık Müdürlüğü tarafından Kahta ilçesinde Sağlıklı Çocuk Sağlıklı Gelecek programı kapsamında Kahta Hürriyet İlkokulunda saha çalışması gerçekleştirildi.
Hürriyet İlkokulunda düzenlenen etkinliğe Kahta Kaymakamı Muhammed Üsame Soysal, Adıyaman İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Mehmet Şirik, Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başli, Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Tepe,Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Haci Mustafa Kutlu, Kahta İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Burcu Ezgi Kocaoğlu ve Millî Eğitim Müdürlüğü görevlileri katıldı.
Program kapsamında öğrencilerimizin sağlıklı yaşam bilinci kazanmasına yönelik yürütülen çalışmalar yerinde incelenirken; erken yaşta sağlıklı alışkanlıkların kazandırılmasının toplum sağlığı açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.
Etkinlikle ilgili açıklamada bulunan Adıyaman İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Şirik; “Adıyaman’ın Kahta ilçesinde çocuklarımızın sağlıklı bir geleceğe adım atması için Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek programı kapsamında Sağlık Bakanlığımız ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen bu program ile okul sağlığı hizmetleri etkin şekilde uygulanıyor.
Okullarda yapılan saha çalışmalarında: 112 Acil Sağlık Hizmetleri, Afet Bilinci ve UMKE, Aile Hekimliği, Ağız ve Diş Sağlığı, Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktivite, Kişisel Hijyen ve Bulaşıcı Hastalıklardan Korunma konularında bilgilendirme stantları kuruldu. Çocuklarımızın sağlığı, geleceğimizin teminatı! Sağlıklı nesiller için bilinçlendirme çalışmalarına devam ediyoruz.” Dedi.
Kahta Kaymakamı Muhammed Üsame Soysal ise, başlatılan projenin çocukların erkan yaşta bilinçlenmesi açısından önemli olduğunu belirterek, İl sağlık müdürlüğüne ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.
Bakmadan Geçme





