• Haberler
  • Asayiş
  • Kendisini MİT görevlisi olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan 1 şüpheli suçüstü yakalandı

Kendisini MİT görevlisi olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan 1 şüpheli suçüstü yakalandı

Antalya'da kendisini MİT görevlisi olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan 1 şahıs emniyet mensupları tarafından suçüstü yakalandı.

Kendisini MİT görevlisi olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan 1 şüpheli suçüstü yakalandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konuyla ilgili Antalya Valiliğinden yapılan açıklamada; “İlimizde bulunan bir banka şubesinde 10 Milyon TL’sini dolara çevirmek isteyen ve tedirgin davranışlarda bulunan bir şahsın olduğu bilgisi elde edilmesi üzerine Emniyet Müdürlüğümüz Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda;

Banka şubesinde müşteki H.B. isimli şahısla görüşülmüş, telefonda kendisini MİT Görevlisi olarak tanıtan şahısların aradığını, arayan kişinin ‘adınız kara para aklama olayına karıştı’ söylemleri üzerine baskı altındaki yönlendirmelerle bankaya parasını çekmeye geldiğini beyan etmiştir.

Şüphelinin yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda; müşteki H.B.’den 10 Milyon TL karşılığı 247 Bin Dolar parayı elden almaya gelen T.D. isimli şahıs para poşetini aldığı esnada kovalamaca sonucu suçüstü yakalandı.

Şüpheliden elde edilen 1 adet cep telefonu ve sim kartına el konuldu. ‘Nitelikli Dolandırıcılık’ suçundan adli makamlara sevk edilen T.D. isimli şahıs tutuklandı. 

Antalya Emniyet Müdürlüğü olarak suç ve suçlularla mücadelemiz, yasaların verdiği yetki ve sorumluluk bilinci ile hız kesmeden aynı kararlılıkla devam edecektir.

Unutmayalım; hiçbir kamu görevlisi sizden para veya altın talep etmez, bu tür taleplere inanmayın”

Kendisini MİT görevlisi olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan 1 şüpheli suçüstü yakalandı

Özel Haber

Bakmadan Geçme