Milletvekili Alkayış: Cumhuriyet, milletimizin en büyük kazanımıdır
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir basın açıklaması yapan AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Adıyaman Milletvekili Avukat Mustafa Alkayış, hepimizin ortak paydası olan Cumhuriyetin, halkın kendi kendisini yönetme biçimi olduğunu ve halk iradesinin her şeyden önce geldiğini belirtti.
Dini, dili ve kimliği ne olursa olsun Milletimizi oluşturan bütün insanların Cumhuriyet çatısı altında yek-vücut olduğunu ve tarih boyunca da bunu defalarca kanıtladığını ifade eden Milletvekili Alkayış; “Cumhuriyet en büyük kazanımızdır. Milletimiz hiçbir baskıya ve boyunduruğa baş eğmedi Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu ilk günden bugüne sanayi, ekonomi, kültür, turizm, spor ve benzeri alanlarda çok büyük mesafeler kat ettiğini ve çok önemli başarılara imza attığını söyledi.
Bu ilerlemenin en temel ögesinin Cumhuriyet olduğunu belirten Alkayış, sözlerini şöyle sürdürdü: “1923’ten günümüze kadar karşılaşmış olduğu bütün engelleri, badireleri ve önüne çıkarılan bütün yasaklamaları bir bir alt eden Türkiye Cumhuriyeti’nin vermiş olduğu kurtuluş mücadelesi ve hemen ardından elde ettiği Cumhuriyet kazanımı, bütün dünya ülkelerine örneklik etmiştir. Bugün insanımızın Cumhuriyete bağlılığı, ona sahip çıkması ve onu içselleştirmiş olması bakımından ülkemiz, dünyada parmakla gösterilmektedir. Cumhuriyet demek, eğitimde fırsat eşitliği demektir. Bugün Cumhuriyetin insanımıza sunmuş olduğu haklar ve Hükümetimizin memleketin her bir köşesinde açmış olduğu ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteler sayesinde gerek köylerdeki gerek şehirlerdeki bütün öğrencilerimiz herhangi bir ayrıma tabi tutulmaksızın okula gidebilmekte, diploma alabilmekte, iş bulabilmekte ve çok yüksek mevkilere gelebilmektedirler. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde icraatlarını gerçekleştiren AK Parti Hükümetimiz, Cumhuriyetimizin en büyük güvencesidir. Bu inançla ülke olarak Türkiye Yüzyılı hedefine doğru hızla ilerlemekteyiz”.
Cumhuriyetin milletimizin doğasında var olan aslî bir unsur olduğunu ifade eden Milletvekili Alkayış, kurulduğu ilk günden bu zamana ortaya koymuş olduğu gelişme ve atılımlarla Türkiye Cumhuriyeti’nin dünyada parmakla gösterildiğini ve birçok ülke tarafından rol-model olarak örnek alındığını söyledi.
Cumhuriyetimizin 102 yaşında olduğunu belirten Alkayış; başta kahraman askerlerimizi, aziz şehitlerimizi, ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve onun silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle andığını ifade etti.
Bakmadan Geçme
