Milletvekili Özhan'dan Özel Sporculara Anlamlı Ziyaret: 'Yüzmede Engel Yok'
Adıyaman Milletvekili Hüseyin Özhan, özel sporcularla bir araya gelerek hem moral verdi hem de sporun birleştirici gücünü bir kez daha gözler önüne serdi.
Adıyaman'ın Besni ilçesinde, down sendromlu, otizmli ve fiziksel engelli bireylerin hayatlarına sporla dokunan önemli bir etkinliğe imza atıldı.
Özhan’a Besni Belediye Başkanı Reşit Alkan, Bölükyayla Belediye Başkanı, Mehmet Turan, Kesmetepe Belediye Başkanı İbrahim Karademir, Besni Ak Parti İlçe Başkanı Ömer Ertürk, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Oğuz Mutlu ve Zeki Tutar, Kadın Kolları Başkanı Semra Semiz ve Yönetim Kurulu üyeleri eşlik etti.
Milletvekili Özhan, Besni Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nu ziyaret ederek burada düzenli olarak antrenman yapan özel sporcularla ve onların fedakar aileleri ve antrenörleriyle buluştu.
Milletvekili Özhan, havuz kenarında Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Metehan Adıgüzel ile antrenörlerden sporcuların eğitim süreçleri hakkında detaylı bilgiler aldı. Sporcuların suyla buluşma anlarını büyük bir içtenlikle izleyen Özhan, ardından onlarla tek tek ilgilenerek sohbet etti. Yüzme havuzundaki serinlik, yerini sıcak ve samimi diyaloglara bıraktı.
Özel sporcular, milletvekilinin bu ilgisinden büyük mutluluk duydu. Bazı sporcular, öğrendikleri yüzme stillerini gösterdi. Aileler de çocuklarının sosyalleşmesi ve özgüven kazanmasındaki gözle görülür ilerlemeyi anlatma fırsatı buldu.
"SPOR, HER BİREYİN EN DOĞAL HAKKIDIR"
Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Hüseyin Özhan, şunları söyledi:
"Bugün burada, yüreklerindeki azmin ve mücadelenin hiçbir engel tanımadığına bir kez daha şahit olduk. Onların azmi, hepimize her gün yeniden umutla, inançla ve kararlılıkla çalışma gücü veriyor.
Bizler, devletimizin tüm imkanlarıyla, özel çocuklarımızın ve gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Spor, her bireyin en doğal hakkıdır. Besni'mize kazandırılan bu modern tesis de işte bu anlayışın bir ürünüdür. Amacımız, sadece fiziksel değil, sosyal ve psikolojik anlamda da onları desteklemek, toplumla iç içe, mutlu ve üretken bireyler olmalarına katkı sağlamaktır.
Ayrıca özel sporcularımızın yanı sıra yaz aylarında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen "Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi " kapsamında Besni 'de 6-14 yaş gruplarına yaklaşık 1400 çocuğumuz yüzme eğitimi aldı. İlçe Müdürümüz Metehan Adıgüzel 'den aldığımız bilgilere göre yüzme kurslarımız devam edecek.
Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğümüz başta olmak üzere Emeği geçen antrenörlerimiz ve ailelerimize yürekten teşekkür ediyorum."
Bakmadan Geçme


