Niyazi Çoşkun Gölbaşı Esnaf Odası Başkanlığına aday olduğunu açıkladı
Gölbaşı Esnaf Odası Başkanı Latif Kocaman'ın vefatı ile boşalan oda başkanlığını Yönetim Kurulunun yaptığı seçim sonucunda yürütmeye başlayan Niyazi Coşkun, yapılacak olan ilk Genel Kurulda Esnaf Odası başkanlığına aday olduğunu açıkladı.
ODAMIZI VE ESNAFIMIZI DAHA GÜÇLÜ HALE GETİRMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
Konu ile ilgili olarak gazetemize konuşan Niyazi Coşkun şunları söyledi; “Gölbaşılı hemşehrilerimizin sevip saygı duyduğu, görev süresi boyunca her zaman esnafımızın yanında olan ve Gölbaşı’mızın her türlü sorunu ile yakından ilgilenen Başkan Latif Kocaman’ın vefatı nedeniyle, Esnaf Odası Başkanlığını yürütüyorum. Yapılacak olan ilk Genel Kurulda da Esnaf Odası Başkanlığına adayım. İlçemizin ve ilçemiz esnafının ciddi sorunları var. Odamızın kuruluşundan bugüne kadar görev alan bütün oda başkanlarımız bu sorunların çözümü için mücadele etti. Hepsini saygıyla sevgiyle anıyorum. Yönetimler gelip geçici, kurumlar ise kalıcıdır. Kurumların gücü de üyelerinin haklarını savunmaktan geçer. Bulunduğu yerin yerel sorunlarının çözümüne verdiği desteklerden geçer. Bu ilkenin bilincinde olarak, Esnaf Odamızı daha da güçlü hale getirmek istiyoruz. Kurum olarak da birey olarak da yapıcı olacağız. Asla önyargılı ve art niyetli olmayacağız. Hangi kurum ve kişi sorunlarımızın çözümü için çalışırsa onun yanında yer alacağız. Her türlü ayrıştırıcı söylem ve eylemlerin karşısında olacağız. Yaşadığımız deprem nedeniyle daha da ağırlaşan sorunlarımızın çözümü için yapılması gereken ne varsa yapmak boynumuzun borcudur. İlçemizin yeniden ayağa kalkması ticaretin canlanması ile doğrudan ilişkilidir." dedi.
ESNAFIMIZ AYAĞA KALMKMADAN İLÇEMİZ AYAĞA KALKAMAZ
Üstlenmiş olduğu görevin sorumluğu bilinciyle kendisine yeniden görev verilmesi halinde elinden gelinin en iyisini yapağını dile getiren başkan Coşkun açıklamasını şöyle sürdürdü; "Esnafımız ayağa kalkmadan ilçemiz ayağa kalkamaz. Görevimizin ağırlığını biliyoruz. Sorunlarımızın çözümü için bütün üyelerimize eşit mesafede olmak ve karakterimizi çalışmalarımıza yansıtmak temel ilkemiz olacaktır. Bilindiği gibi Esnaf Odaları sivil toplum kurumlarıdır. Her düşünceden insanın yer aldığı bir yapıdır. Bu nedenlerden dolayı hiçbir siyasi partinin arka bahçesi veya yan kuruluşu değildir. Tabiri caiz ise siyaset üstüdür. Bu bağlamda sivil toplum kuruluşları içerisine siyaset sokmak, oraları parti çıkarları için bir etki alanı olarak görmek tamamen yanlıştır. Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım böyle bir girişime asla izin vermeyeceğiz. Samimiyetle çalışacağımıza olan inancımla Gölbaşı Esnaf Odası Başkanlığına aday olduğumu açıklıyor, tüm esnaf arkadaşlarımın desteğini bekliyor, herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”