TOKİ Adıyaman Besni'de 57 milyon TL'ye arsa satacak
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Adıyaman'ın Besni ilçesi Çat Mahallesi'nde toplam 36.497,52 metrekarelik bir arsayı açık artırma yoluyla satışa sunuyor.
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Adıyaman’ın Besni ilçesi Çat Mahallesi’nde toplam 36.497,52 metrekarelik bir arsayı açık artırma yoluyla satışa sunuyor. 245 muhtelif arsanın yer aldığı müzayede kapsamında satışa çıkarılan bu büyük parsel, gelişme konut alanı, park, teknik altyapı alanı ve yol kullanımına uygun olarak planlandı.
Muhammen bedeli 57 milyon TL'yi aşıyor
TOKİ mülkiyetinde yer alan 228 ada 7 parsel numaralı taşınmaz için belirlenen muhammen bedel ₺57.322.274,96 olarak açıklandı. Arsanın metrekare birim fiyatı ₺1.570,58 olarak hesaplandı. Müzayedeye katılım için yatırılması gereken geçici teminat tutarı ise ₺5.000.000,00.
Kat izni ve plan durumu
Taşınmazın TAKS: 0.30, KAKS: 0.90, ayrık nizam 3 kat yapılaşma koşulları bulunuyor. Planın şu an askı aşamasında olduğu bildirildi. Gelişme konut alanı yaklaşık 20.660 m² büyüklüğünde olup kalan alanlar park, yol ve teknik altyapıya ayrılmış durumda.
Vade ve artış seçenekleri
Müzayede şartlarına göre arsa için iki farklı ödeme alternatifi sunuluyor:
%25 peşinat ve 48 ay vade ile yıllık en fazla %25 artış,
%40 peşinat ve 36 ay vade ile yıllık en fazla %15 artış oranı uygulanacak.
Kamuya ayrılacak alanlar ücretsiz iade edilecek
İlgili satış duyurusunda, kamu hizmetine ayrılan bölümlerin ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından farklı amaçlarla talep edilen kısımların bedelsiz olarak Hazine’ye iade edileceği hükmü de yer aldı.
Bakmadan Geçme




