Vali Varol'un 3 Aralık dünya engelliler günü mesajı
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolasıyla bir mesaj yayımladı.
Vali Varol mesajında; “Bugün, insan olmanın özünü hatırlatan, toplumsal farkındalığımızı artıran çok özel bir gün: 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Bu anlamlı günde, hayatın zorluklarına rağmen mücadele eden, sabır ve azimleriyle bizlere ilham veren tüm engelli kardeşlerimizi gönülden selamlıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Bizler, “Önce insan” anlayışıyla hareket eden bir medeniyetin temsilcileri olarak, engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmayı ve onları toplumun her alanına dâhil etmeyi her zaman önceliğimiz olarak görüyoruz.
Özellikle, 6 Şubat’ta yaşadığımız büyük afet sonrasında uzuv kaybı yaşayan kardeşlerimizi asla yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. Onların yeniden hayata tutunmalarına destek olmak, devlet olarak elimizden geleni yapmak ve yaşamlarını kolaylaştırmak, hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu doğrultuda, engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak, eğitimden sağlığa, istihdamdan sosyal hayata kadar her alanda yanlarında olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Bugün, sadece engelli vatandaşlarımızın değil, hepimizin zihnindeki engelleri kaldırmak için de bir fırsattır. Toplum olarak farklılıklarımızı bir eksiklik değil, bir zenginlik olarak görmeli; birbirimize olan saygı, sevgi ve dayanışmamızı güçlendirmeliyiz.
Bu özel günün, sadece engelli vatandaşlarımızı değil, hepimizin zihnindeki engelleri de kaldırmasına vesile olmasını diliyorum. Tüm engelli kardeşlerimizi ve fedakâr ailelerini saygı ve sevgiyle selamlıyor, sağlık, huzur ve mutluluk dolu bir yaşam diliyorum. Unutmayalım; her insan özeldir, her hayat değerlidir.” Dedi.
Bakmadan Geçme
