• Haberler
  • Adıyaman
  • Depremin izlerini taşıyan Adıyaman sokakları yeniden hayat buldu

Depremin izlerini taşıyan Adıyaman sokakları yeniden hayat buldu

Adıyaman'da, depremden yaklaşık 10 ay sonra ve 3 yılın ardından aynı güzergahlarda araç kameralarıyla kaydedilen görüntüler, kentte yaşanan değişimi ortaya koydu.

6 Şubat 2023 depremlerinin ardından büyük yıkım yaşayan Adıyaman’da, aradan geçen üç yılda yaşanan değişim aynı güzergâhlarda kaydedilen görüntülerle ortaya çıktı. Depremden yaklaşık 10 ay sonra çekilen görüntüler ile üç yılın ardından kaydedilen kareler, kentin geçirdiği dönüşümü gözler önüne serdi.

Depremlerde binlerce binanın yıkıldığı Adıyaman’da, enkaz kaldırma ve yeniden inşa çalışmalarıyla kent merkezinin görünümü önemli ölçüde değişti. İlk görüntülerde, bir zamanlar binalarla dolu olan cadde ve sokaklarda geniş boşlukların oluştuğu, yıkımın izlerinin kentin birçok noktasında belirgin şekilde görüldüğü dikkat çekti.

Aradan geçen üç yılın ardından aynı güzergâhlardan kaydedilen görüntülerde ise boş alanların yerini yeni yapılar almaya başladı. Yeniden yükselen binalar ve değişen cadde silüeti, Adıyaman’da devam eden inşa sürecini ortaya koydu.

Kentin önemli ulaşım noktalarından Gölbaşı Caddesi, eski Zey Caddesi, Atatürk Bulvarı ve 1. Çevre Yolu’nda kaydedilen görüntüler, değişimin boyutunu gözler önüne serdi. Deprem sonrası büyük ölçüde boşalan alanlarda yeni yapıların yükseldiği görülürken, kentin farklı noktalarında yeniden yapılanma sürecinin izleri dikkat çekti.

Farklı tarihlerde aynı noktalardan çekilen görüntüler, Adıyaman’ın deprem sonrasında yaşadığı büyük yıkımla yeniden inşa sürecini karşılaştırma imkânı sundu. Kentin üç yıllık değişimini ortaya koyan kayıtlar, geride bırakılan zorlu süreci ve devam eden dönüşümü bir kez daha gündeme taşıdı.

Bakmadan Geçme